Podjetja se danes soočajo z večplastno krizo. Prava razsežnost COVID-19 pandemije je zaenkrat še neznana, je pa več kot 90% podjetij prisilila v poslovno ali digitalno preobrazbo. Kombinacija pandemije Covid-19 in ustavitve gospodarstva bo privedla do zgodovinsko največje recesije doslej. Morda je bilo prvič v zgodovini, da se je celoten svet poenotil proti skupnemu nevidnemu sovražniku.

Prav podjetja pa so tista, ki se soočajo z natežjimi okoliščinami, ki jih ne moretr niti napovedati niti nadzorovati. Glavno vprašanje, je ali lahko danes rešite težave in se uspešno pripravite na jutri. Krizo lahko spremenite v priložnost, dokler ste pripravljeni sprejeti novo 360-stopinjsko korporativno filozofijo, sprejemanje novih digitalnih modelov in odločanja na podlagi podatkov ter strateškega načrtovanja. Priložnost da postanete bolj trajnostni in učinkovitejši je tukaj.

Izkoristite novo realnost z 6 preprostimi koraki, ki smo jih pripravili za vašo preobrazbo vašega podjetja, 3 koraki za danes in 3 koraki za jutri. Primerni za vsako podjetje - ne glede na velikost – tako da zagotovijo, da se bo po koncu krize vaše podjetje postavilo na noge in postalo inovator v novem okolju.

Obvladovanje trenutnih razmer je za obvladovanje negotove prihodnosti ključno, dokler sprejmemo, da bo neizogibno prišlo do pomembnih spremeb v poslovnem okolju podjetja ter pri poslovanju dobaviteljev in kupcev. Vsekakor mora poslovni svet kot sestavni del družbe in njegovega razvoja ohraniti pozitivno razmišljanje za jutri, tako da spremeni strateško razmišljanje in načrtovanje novo prihodnost.

Na koncu koncev boj s posledicami še ni končan. Po koncu pandemije se igra začne in to ni šprint ampak maraton, kjer bo štela trajnostna naravnanost. Podjetja, ki bodo pravočasno pokazala odzive, zavedajoč se razmere in dogajanja danes, bodo zagotovo zmagala jutri.


Izkoristite NOVO realnost z Grant ThorntonomPreglej poročilo
Partner Jože Damijan

Ljubljana

Kontaktirajte nas